The Vast&The Curious. Dincolo de ceea ce știm (sau credem că știm) despre succes

Performanța și succesul nu sunt aproape niciodată produsul unei formule, indiferent cât s-ar strădui media și oamenii din jur să ne spună că așa este. Dacă nu ne-am găsit calea încă și drumurile bătătorite par a funcționa pentru oricine altcineva decât pentru noi, e în regulă.

Neliniștea, dorința de a explora și sentimentul că aparținem și nu prea curentului din jur ne-ar îndemna să căutăm acel ceva care contează pentru noi. Este acest lucru acceptabil? Ce se întâmplă dacă, luându-ne această libertate, cădem? Vom mai aparține vreodată tribului nostru, așa cum obișnuiam să o facem? Ce o să spunem când vom fi întrebați ”Ce-a fost în capul tău?”.

Există o anumită satisfacție în a afla că nu suntem singuri. Există răspunsuri care așteaptă să fie descoperite dincolo de cinismul lui ”Îți spun eu cum stă treaba”. Și posibilitatea de a găsi inspirație și soluții în experiența umană și în gândirea celor care au pornit pe căi nebătătorite. Trebuie doar să întrebăm. Curiozitatea, oricât ar părea de neplauzibil, e un vehicul perfect pentru a călători în teritoriul vast în care oamenii și-au permis curajul și libertatea de a lucra la ceea ce contează pentru ei.

Pentru mine, antreprenoriatul este o formă de libertate. Iar curiozitatea de a înțelege cine sunt și cum au reușit antreprenorii, inovatorii și pionierii cu povești remarcabile mi-a adus satisfacția și bucuria de a descoperi experiența umană autentică de dincolo de titlurile de presă. Mi-a dat acces la strategiile și gândirea pe care au fost construite companiile. Am înțeles eșecurile, căderile, greșelile și valoarea lor în orice construcție.

Am aflat că definiția succesului e o chestiune extrem de personală, care nu poate fi încadrată în grafice și tabele de genul Top 100. Și că sentimentul de a ”nu prea aparține” e o condiție pentru oricine își caută propriul drum.

Așa că iată o perspectivă: nu e adevărat că noi, cei care cautăm și aspirăm la mai mult, nu aparținem. De fapt, suntem un trib.

Iată și o invitație: Dacă simți că faci parte din acest trib al curioșilor, voi fi bucuroasă să te întâmpin la Teatrul Apollo111, în ultima zi de marți a fiecărei luni. Lansez, împreună cu partenerii mei de la Teatru, o serie de conversații cu antreprenori, inovatori și pionieri cu povești remarcabile. Live în fața audienței, interviurile merg dincolo de tot ceea știm sau credem că știm despre succes. The Vast&The Curios este o explorare ”pe viu” a gândirii și experienței umane din spatele performanței.

Găsiți aici biletele la evenimentele seriei. Și aici puteți citi mai multe lucruri.
Ne vedem acolo. Vă mulțumesc că suntem un trib.

Andreea

Spune-mi ce crezi

avatar