ORICE ȚI-AI PROPUNE
Începe azi

Effectuation Way

PROGRAM DE GÂNDIRE ANTREPRENORIALĂ

Ai vrea să pornești un proiect nou în compania în care lucrezi. Sau să încerci acea idee care nu îți dă pace de ceva timp. Sau visezi să te desprinzi și să începi, în sfârșit, pe cont propriu. Dar, totuși, nu o faci. Pentru că e incert, nu știi cum va merge, nu ai resursele, nu știi ce vor crede ceilalți și cum să convingi oamenii. Mulți dintre noi ne blocăm în acest punct, chiar înainte de a începe.

Am creat acest program cu gândul la voi, cei care vreți să aflați cum ați putea începe imediat, chiar azi. Antreprenoriatul, veți descoperi, nu ține de ceea ce faci, ci de cum gândești. Effectuation vă echipează cu un set diferit de instrumente de gândire, cele pe care antreprenorii cu experiență le folosesc pentru a lua decizii și a construi întreprinderi noi.

Există variate programe, traininguri ori ateliere în care cei aflați la o răscruce profesională ori la început de drum în antreprenoriat pot învăța cum să-și facă un plan de business, să-și gestioneze finanțele, să-și “marketeze” produsele, să “facă networking”. Niciunul însă nu se ocupă îndeaproape de teritoriul cețos, neconturat încă, în care cel ce vrea să pornească își clarifică primii pași și învață să își controleze riscurile și frica.

Am creat prima variantă a acestui atelier în 2014, împreună cu Mona Dîrțu. Am continuat să dezvolt conceptul Effectuation, în timp ce Mona a dezvoltat cu succes ateliere de scriere. Am lucrat cu echipe din corporații, cu echipe individuale, cu antreprenori la început sau deja pe drum. Deschidem acest format open de trei, cel mult patru ori pe an. 

Atelierele Effectuation se redeschid imediat ce condițiile ne vor permite. Pentru a vă rezerva un loc, puteți apăsa de acum butonul de înscriere.  

 

Vreau să mă înscriu

CE ESTE EFFECTUATION WAY?

Pe scurt, e o călăuză prin acest teritoriu plin de întrebări, temeri și incertitudini. Un atelier de două zile în care învățăm să aplicăm principiile de gândire ale antreprenorilor și să găsim un punct de plecare, resursele și curajul de a începe.

STUART READ,
co-creator al metodei Effectuation

Șansele de a reuși din prima încercare, cu prima idee, sunt minime. Dacă este să reușești, te ajută să poți încerca de mai multe ori. Effectuation îți dă mai multe șanse de succes.

Ce conţine?

Effectuation Way este un program distilat din mai mult de cinci ani de interviuri şi lucru cu antreprenori români experimentați și are la bază metoda antreprenorială (cunoscută sub numele “effectuation”) dezvoltată de profesorii americani Saras Sarasvathy și Stuart Read. Profesorul Read ne-a oferit idei, materiale și sprijin în dezvoltarea proiectului Effectuation Way.

În esență, programul face accesibilă lumea gândirii antreprenoriale și logica, mecanismele și instrumentele pe care antreprenorii experimentați le folosesc pentru a dezvolta idei noi și pentru a trece la acțiune.
Este, după știința noastră, singurul program bazat pe studii de caz reale, ale unor antreprenori români.
Effectuation Way este o experiență foarte concretă, ce conține:

 1. sesiuni în care participanții lucrează cu propriile proiecte/idei.
 2. exerciții practice pentru înțelegerea conceptelor.
 3. practică pe studii de caz ale unor antreprenori români cunoscuți. Veți lua decizii pentru situații reale, în care ei s-au aflat “pe teren”. Și veți afla cum au gândit ei înșiși și de ce.
 4. cinci principii practice de gândire pentru a gestiona incertitudinea.

POVEȘTILE EFFECTUATION

Citeşte poveştile
IONUŢ MARIN
MARIANA PENA
ANDREI NEACŞU
ALINA KASPROVSCHI
BOGDAN ARON
RALUCA MIHĂILĂ
MĂDĂLINA NECULAU
MARIA ORZU
MARINELA RAŢĂ

M-ați ajutat să nu mai pierd timpul cu o idee pe care nici eu nu o înțelegeam și de care nu eram legat

Mi-a rămas întipărit în cap, pentru că nu mă așteptam la povestea asta, studiul de caz despre Vasile Armenean și Betty Ice. M-a șocat cum a început afacerea, fără să își asume foarte multe riscuri. Din ceea ce știam, eram obișnuit cu ideea că trebuie să investești mult ca să pornești ceva. Mi-a schimbat complet percepția. Eu venisem la voi cu o schiță de afacere, ceva la care m-am gândit foarte mult timp, fără să fac mare lucru. Am renunțat la idee. M-ați ajutat să nu mai pierd timpul cu o idee pe care nici eu nu o înțelegeam și de care nu eram legat. În schimb, am pornit altceva, care are legătură directă cu mine, cu dorința mea de...

CE VEI DESCOPERI

 • principiile gândirii antreprenoriale și DIFERENȚELE dintre aceasta și gândirea clasică de management.
 • exemple concrete, create exclusiv pentru Effectuation Way, din viața unor antreprenori români cunoscuți.
 • cum să gândești ca să reduci frica și incertitudinile.
 • de unde să pornești la drum atunci când vrei să pui o idee nouă în practică.
 • cum să testezi ideile.
 • cum să îți asumi (conștient) riscuri și să îți lărgești zona de confort.
 • metodele de a găsi partenerii potriviți pentru un proiect sau o idee.
 • de unde vin surprizele și cum poți reacționa în fața lor.
 • relația surprinzătoare între motivație, acțiune și rezultat.
 • de ce aproape tot ce am învățat sau credem că știm despre antreprenori e greșit.

Agenda

Modul 1

Gandire antreprenorială şi gândire managerială

Modul 2

Cum porneşti la drum

Modul 3

Cum gestionezi riscurile

Modul 4

Construcţia parteneriatelor

Modul 5

Surprize

Modul 6

Control şi incertitudine

Investiția pentru întregul program este 350 euro + TVA. Include cele două zile, materialele de curs, pauze de cafea și de prânz.
(fee-ul de participare se poate achita şi în două rate lunare egale.)

Vreau să mă înscriu