Cei care schimbă jocul

CUM GÂNDESC, DECID ŞI ACŢIONEAZĂ ANTREPRENORII ROMÂNI CARE SE BAT CU MULTINAŢIONALE

Cei care schimbă jocul este, după știința noastră, prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă. Veți citi în această carte – în ordinea vârstelor de pe tricou – despre Dragoș Petrescu (City Grill, Caru’ cu Bere); Mihai Marcu (MedLife); Vasile Armenean (Betty Ice); Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman); Adrian Mihai, Felix Pătrășcanu și Neculai Mihai (Fan Courier); Dan Șucu (Mobexpert); Florin și Măriuca Talpeș (Bitdefender și Softwin). Pe cei numiți mai sus i-am ales nu pentru că ar fi perfecți – poate că cei cu care lucrează, prietenii sau familiile îi consideră uneori nedrepți, fixiști, intoleranți, autoritari, insuportabili, pisălogi, narcisiști, nerezonabili, suciți, neatenți. I-am ales pentru că, pornind de la aceeași linie de start ca întreaga lor generație, ei au reușit acolo unde alții au eșuat. Și pentru că acum, după 25 de ani de business, sunt gata să împărtășească oricui din lecțiile pe care le-au învățat.

MONA DÎRȚU,  ANDREEA ROȘCA

Care este rostul acestei cărţi?

Nu știm ce răspuns veți da în final dvs., cititorii, la această întrebare. Știm însă ce ne-a făcut pe noi să scriem peste 400 de pagini despre niște oameni care ar pica, cel mai probabil probabil, un eventual test național de notorietate.

Gândul care a împins proiectul de la faza de idee la cea de redactare a acestui argument (primele pagini se scriu de obicei la sfârșit de tot, să știți) a fost acela că antreprenoriatul românesc arată mult mai bine pe dinăuntru decât pe dinafară. Știm asta nu din vreo cercetare, ci pentru că în anii noștri de presă – câte 18 de persoană – am avut interacțiuni frecvente și de substanță cu mediul de afaceri românesc.

Prefaţa

Citeşte un capitol

Ce spun cititorii

MEDIA