Unde am fost când am dispărut

Pe 1 mai anul acesta am împlinit 50 de ani. Mi-a fost greu să găsesc vreun motiv de celebrare sau bucurie. Eram în pragul unui soi de criză pe care o vedeam venind și nu o înțelegeam, care mă speria și de care voiam să fug. 

O criză lipsită de vreo măreție sau de vreun motiv clar, tangibil, demn de povestit. Ceva important dar amorf, ca o ceață interioară care-mi răpea vitalitatea. Majoritatea zilelor erau confuze și eram incapabilă să iau deciziile cele mai mici: să spăl sau nu vasele? Să dau sau nu telefon următorului invitat pentru podcast? Intuitiv, toate răspunsurile urlau în mine ”Nu!”. Orice mic lucru căpăta dimensiuni cosmice și eram copleșită sub greutatea fiecărei zile, sub greutatea detaliilor mici și mari. Au fost zile în care eram atât de copleșită de orice, încât plângeam doar când vedeam că sună telefonul. Trăiam într-o lume din ce în ce mai îngustă, ai cărei pereți se strângeau în fiecare zi în jurul meu. 

Epuizarea mi-a bătut la ușă de multe ori și n-am recunoscut-o. Am refuzat să o ascult, să-i deschid, s-o iau în seamă. Câteva analize care mi-au arătat negru pe alb că am, constant, mult prea multă adrenalină în organism și că creierul meu e obosit, nu m-au mișcat. M-am testat singură, în joacă, pentru burnout. Am constat, îngrozită, că sunt aproape de limita maximă. 

Lumea în care am crescut eu nu recunoaște epuizarea ca fiind ceva serios. Lumea în care am crescut eu recunoaște doar semnele clare, fizice, serioase: e serios când îți crapă inima, când îți rupi un picior, când te lovești la cap, când ai diabet sau ți se blochează rinichii.

Așa că, deși a trăit alături de mine ani de zile, n-am considerat epuizarea ca având vreo legitimitate. 

Îmi iubeam munca, îmi iubeam comunitatea, făceam lucruri care aveau valoare (sau cel puțin așa îmi spuneau oamenii). Eram, cum îmi tot spunea un prieten, ”privilegiată”. Cum să am tupeul, lipsa de recunoștință, slăbiciunea de a considera că această oboseală cronică, că faptul că erau luni de când mă simțisem vie, chiar contează? Cum să dezamăgesc atât de tare pe toată lumea care mă vede într-un fel, care crede lucruri bune despre mine? Reputația e, până la urmă, singurul lucru pe care-l am, îmi spuneam. Adică această imagine exterioară de competență trebuie, cumva, servită cu orice preț. 

Răspunsul meu automat la orice fel de slăbiciune e dispreț. E impulsul de a aplica și mai multă forță, de a căuta răspunsuri în oricare altă parte decât în mine însămi. ”Reparați-mă” le-am spus cărților pe care am început să le devorez (budism, compasiune, business, esențialism, psihologie, neuroștiință – le-am citit pe toate). ”Dați-mi o cale de ieșire” parcă urlam la oamenii cărora le ceream sfatul. Paradoxal, sfaturile și perspectivele prietenilor mei se transformau constant în pietre de moară: aveam încă un lucru pe lista de to do, ceva de îmbunătățit, inventat, creat, gândit. Iar mesajul pe care-l înțelegeam eu din cărți era, evident, că e ceva în neregulă cu mine care trebuie rezolvat. 

Câțiva oameni mi-au spus ”du-te, ia o ceașcă de ceai, așează-te undeva comod și doar stai tu cu tine”. Ceea ce mi-a părut ridicol, deși era exact lucrul înțelept de făcut. Am citit de zeci de ori ideea aceasta a lui Brene Brown și n-am înțeles-o, deși credeam că mi-e clară: ”știu că nu mă ascult pe mine ori de câte ori mă apuc să sondez oamenii despre ce ar trebui să fac mai departe”. Voiam ”glonțul magic”, Soluția, Rezolvarea, orice care să mă scoată din starea de amorțeală și lipsă completă de sens în care mă aflam. Ceva din afară. Mi-am exasperat terapeutul cerându-i să-mi spună ce sa FAC. N-am auzit când îmi spunea că nu e nimic în plus de FĂCUT. 

Am trăit atât de mult în ochii celorlalți, în spațiul public, încât am început să confund imaginea aceasta cu întreaga mea ființă. Gândul de a face ORICE care iese din tiparele acestei imagini, acestei proiecții exterioare, mă terifia mai tare decât orice oboseală. 

Ironia n-a ajuns la mine decât mult mai târziu: deși în conversațiile pe care le am și în ceea ce scriu caut să descopăr latura umană a antreprenorilor și a celor care fac performanță, eu mă comport ca o mașină inteligentă cu față frumoasă.

În ziua în care am împlinit 50 de ani am luat decizia să mă opresc. Nu pentru că aveam vreun plan sau înțelesesem ceva anume. Ci pentru că n-am mai putut. Mi-era greu să mă dau jos din pat și îmi petreceam zilele pe pilot automat, într-o ceață deasă și fără energie. Dacă aș fi fost așa înțeleaptă cum îmi plăcea mie să cred că sunt în ochii celorlalți, n-aș fi ajuns aici. Dar n-am fost. M-am oprit pentru că era singurul lucru la care m-am priceput atunci, epuizate fiind toate celalalte variante. N-am anunțat, n-am pregătit nimic. Am dispărut, pur și simplu. 

Un timp, m-am învârtit ca o nebună în jurul întrebării ”ce-i în neregulă cu mine????”. Am urât profund pe oricine care părea să aibă un cât de mic sens în viață sau vreun succes de orice fel. Era doar o reamintire a completei mele izolări și lipse de sens. M-am simțit rușinată, insignifiantă, exclusă, singură. O paria. Toate lucrurile bune din viața mea sunt în urmă, mi-am spus. 

Am ascultat sfatul ”pleacă undeva”. N-a mers. M-am întors după două săptămâni, obosită și chiar mai golită. Nu mă puteam despărți, în mintea mea, de versurile lui TS Eliot:

”We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.”

Sunau adevărat, fără să înțeleg exact de ce. 

Visam propoziția ”singura ieșire este prin acest coșmar” scrisă cu litere incandescente pe cer. Și nu mă puteam desprinde de gândul că sunt o străină pentru mine însămi.

Apoi, cu multă răbdare, terapie, liniște și determinare, am început să înțeleg câte ceva. Nu imediat, nu tot. Unele cauze sunt vina mea. Altele, nu. Am crescut într-o lume care m-a forțat să mă definesc prin ceea ce fac, prin performanță exterioară și conformare. O lume de secrete, de lucruri nespuse, de emoție neexprimată. Toți cei din generația mea am crescut cam la fel. Nu sunt specială, dar faptul că nu vorbim niciodată despre asta m-a făcut să cred că sunt singură, îngrozitoare, altfel. 

Ideea de a mă cunoaște pe mine mi-a fost mereu străină. Ca să mă apăr de propriile emoții – pe care n-am avut permisiunea să le exprim – am tras foarte devreme o armură zdravănă peste mine și n-a mai fost nevoie să înțeleg nimic. Din două decenii de jurnalism m-am ales cu multe lucruri extraordinare, dar și cu o imagine publică de apărat, păstrat, șlefuit. Nu mi-a trecut niciodată prin cap – deși am făcut zeci de teste de personalitate – că acest lucru e kriptonită pentru o personalitate ca a mea, introvertă și imaginativă, înclinată către anxietate și indisciplină.  

La fel cum nu mi-a trecut prin cap că pierderea unui proiect pe care-l iubeam, a comunității din jur și a unei echipe m-a afectat mult mai profund decât am vrut să văd. I-am dat înainte: mai multe episoade de podcast, mai multă disciplină, mai multă energie. Cine? Eu? Obosită? Nuuuu….

Am devenit serioasă, competentă, perfecționistă și mult prea preocupată de ceea ce spun ceilalți. Cineva care n-ar nevoie de nimeni și dependentă de realizări și rezultate. Contrar lucrurilor pe care le-am tot susținut, i-am lăsat pe ceilalți să îmi definească valoarea și prioritățile, de frică. Frica de a fi exclus de undeva e atât de bine scrisă în noi, încât avem nevoie de multă siguranță de sine pentru a ne construi propriile standarde. Eu nu aveam această siguranță. Aveam o armură care mă ascundea, până s-a prăbușit peste mine.  

Încet și cu blândețe, am început să mă întreb ”tu ce vrei, Andreea?”. Mult timp, n-a apărut nimic. Apoi au apărut lucruri mici: ”aș vrea o înghețată”. Apoi altele, ceva mai consistente. Am reluat lecțiile de tango. Sesiunile de înot, pentru care nu aveam niciodată timp. Explorarea unor teme care mă interesează, doar pentru că mă interesează. 

Mi-am dat voie să fiu tristă și să îmi lipsească tot ceea ce am pierdut în ultimele 18 luni: evenimentele The Vast&The Curious, comunitatea din jur, sentimentul de conectare, energia reală care îmi dădea sentimentul că sunt parte din ceva important, sensul. 

Am acceptat că așa sunt eu făcută – am nevoie de prezența fizică a celorlalți pentru a simți că are rost și sens munca mea. Am înțeles că faptul că am lucrat exclusiv online mi-a răpit asta. Am înțeles că incertitudinea prelungită în care trăim, pierderile și trauma prin care trecem activează în noi cele mai primare instincte, de luptă, fugă sau blocaj. Pentru mine, pentru că fondul meu este unul înclinat spre anxietate (oricât aș încerca, nu pot schimba asta), a creat o nevoie aproape intolerabilă de a ma ascunde, de a mă opri. 

Mi-a devenit clar că, deși toți intervievații mei vorbesc despre faptul ca acestea sunt momentele în care nu te oprești, eu nu sunt ca ei. Mi-am dorit toată viața să fiu. Trăind atâta timp printre antreprenori, mi-am închipuit că nu voi fi acceptată până nu am un business mare, până nu trec prin ce-au trecut ei. Să mă întreb dacă asta vreau nu mi-a trecut prin cap. Să mă întreb dacă nu cumva valoarea pe care o pot crea în lumea asta e în altă parte, nu mi-a trecut prin cap. 

Am înțeles asta doar în liniște, după ce am reușit să mă împrietenesc nițel cu mine. Nu trebuie să fiu asemenea intervievaților mei. Am început să sun oameni, să ies cu ei și să le spun prin ce trec, oricât de înspăimântător mi s-ar fi părut să scot la lumină această bucată imperfectă, vulnerabilă, neajutorată din mine. Și am descoperit că nu sunt exclusă, nu sunt singură, nu sunt o paria. Toți suntem fragili, toți avem crize, toți purtăm armuri. Ceea ce face blândețea și compasiunea cu atât mai prețioase. Pentru că nu știm niciodată ce bătălii duc ceilalți. 

Până la urmă, am înțeles, soluția la criza aceasta existențială nu e ”acolo afară”. În modele, cărți, strategii, interviuri, mai mult, mai repede, mai bine. E în interior. Și nu ți se arată ca un ppt, clar și cu litere mari. Nici ca o diagramă. Vine timid, pe bucățele, din locuri uitate de timp, când accepți că nu mai ai soluție. Îți spune, aproape în șoaptă, ”nu e nimeni responsabil, în afară de tine. Poate nu e doar vina ta că ai ajuns aici, dar e cu siguranță responsabilitatea ta să ieși. Și nu există scurtături”.

Am trăit și trăiesc, asemenea multora dintre noi, o profundă criză de speranță și imaginație și încredere. De speranță că vom trece prin asta, de imaginație despre ce am putea construi nou, de încredere în noi și în ceilalți. Ea nu se ”repară” cu furie, cu ședințe, cu social media, cu comparații și forță. Ci cu o radicală întoarcere și deschidere către noi, așa cum suntem, și către lume, așa cum este. Pentru mine, cel puțin, acesta este un răspuns valabil. 

Am crezut că trebuie să scap de punctele slabe, să le cultiv pe cele puternice. Să mă schimb. Mi-a luat luni să înțeleg că punctele mele slabe și cele puternice nu trăiesc în izolare. Sunt părți ale aceleiași povești: exploratorul din mine are capacitatea de a conecta lumi când e echilibrat și de se simți singur și deconectat când își pierde direcția; perfecționistul din mine poate crea lucruri rotunde și frumoase când e echilibrat, sau se poate epuiza în agonia detaliilor neimportante, când se simte în nesiguranță; inteligența poate găsi soluții elegante la probleme, sau crea nenumărate probleme unde nu e niciuna. Nu mai cred că, în viață, trebuie să mă lupt cu mine sau cu oricine altcineva. Cred că responsabilitatea mea e să găsesc echilibrul, acel punct în care pot folosi cel mai bine ceea ce am deja. Unii mi se vor alătura, alții nu. Nu putem fi de toate pentru toți. 

Încă iubesc munca pe care o fac. Încă vreau să o fac. Încă am curiozitate. Nu știu răspunsurile complete sau finalul acestui drum. Mi-ar plăcea, tuturor ne-ar plăcea, ca acest text să se încheie cu o concluzie exactă despre ce va fi, ce voi face, ce vom construi împreună și cum. N-o am. Suntem, cum spune un autor, ”opere în devenire care au impresia greșită că sunt finalizate”. 

Intuiesc doar câteva lucruri: că ideile noi și soluțiile încep din a nu ști, nu din certitudine. Că, atunci când lumea pare că nu mai seamănă cu nimic, soluția nu e să ridicăm baricade, ci să explorăm experiențe mai diverse; că creativitatea apare aproape mereu la intersecția între lumi, acolo unde ideile se amestecă și se inspiră una din alta; că aș vrea să măsor valoarea a ceea ce fac nu doar după productivitate, bani sau imagine, ci după criterii mai personale, precum cât de vie mă simt, câtă energie consum sau primesc, cât învăț, cât de conectată mă simt. Că avem o groază de învățat și de la antreprenori, și de la chef-i, și de la economiști, și de la oameni de artă, și de la lideri de companii sau psihologi despre cum să înțelegem unde suntem și cum să construim ceva nou și cu sens. 

Mă întorc la conversațiile Vast&Curious nu doar cu dorința de a le deschide și mai mult pentru a înțelege mai bine intersecția aceasta între incertitudine, performanță și umanitate, ci sper și puțin mai reală, mai întreagă, mai autentică. 


Câteva cărți și resurse care s-ar putea dovedi utile și pentru altcineva, în afara mea:

Kristine Neff, Self Compassion, The Proven Power of Being Kind to Yourself.

Glenon Doyle, Untamed.

Parker Palmer, Let Your Life Speak.

William B. Irvine, The Stoic Challenge.

Thích Nhất Hạnh, The Art of Living. Peace and Freedom in the Here and Now 

David White. Consolations: The Solace, Nourishment and Underlying Meaning of Everyday Words

The School of Life, Self-Knowledge.

Alain de Botton, On Confidence.

Don Miguel Ruiz, The Four Agreements.

Tara Brach, Radical Acceptance

Pema Chodron, When Things Fall Apart: Heart Advice for Difficult Times.

Byron Katie, Loving What Is: The Four Questions That Can Change Your Life

Amada Palmer, The Art of Asking

Anthony de Mello, Awareness.

Sam Harriss, Waking Up

Carol Pearson, arhetipuri care ne modelează viața – Storywell.com.

avatar
18 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Munteanu DeliaElena CernatescuAndreea RoșcaAlexandraHadrian Recent comment authors
Gabriela
Gabriela

Ce frumos ai scris, Andreea. Ajută așa mult să știm că nu suntem singuri când ne doare și ne este greu și totuși atît de puțin, în același timp, deoarece responsabilitatea de a ieși și de a merge prin ceea ce trăim este doar a noastră.

Florin Dragusin
Florin Dragusin

Felicitari pentru lectia ta de vulnerabilitate!
Poate suna cinic dar si povestea ta ma ajuta sa constat ca nu am doar eu aceasta criza existentiala.
Multumesc Andreea!
Am si eu recomandare, fara niciun interes, pur si simplu m-a ajutat!

http://www.essence-process.com/ro/

Dragoș
Dragoș

Foarte bun articolul, m-am regăsit pe cel ce am fost acum câțiva ani. Schimbările sunt posibile, dar necesita și timp și efort. Pe lângă o vorba buna, de incurajare, fac și o recomandare de carte care e o îmbinare de spiritualitate, psihologie, bun simt și înțelepciune: Dalai Lama. Arta fericirii. Manual de viață.

Apostol Elena
Apostol Elena

Andreea Roșca împărtășește – cu putere – lucruri grozave etc;
Interviul cu Mircea Miclea este atât de inedit, îți deschide mintea, ochii…
p.s. … despre „Arta de a toarce” – David Michie – ce
ziceți?

Dan
Dan

Mulțumesc!

Adrian Papuc
Adrian Papuc

Draga Andreea, minunata introspecție scoate la iveală calitățile umane și chintesența trăirilor personale. Fiecare dintre noi incercam sa ne protejam zonele vulnerabile și să „pozam” in persoane sau personaje infailibile. Adevărata noastră realitate, acea oglinda cu toate imperfectiunile ei, exemplificată atât de frumos in Alba ca Zăpada, este de multe ori lăsată deoparte, din teama oglindirii acelor unghere ascunse atât de bine, de-a lungul atâtor amar de ani. Conectarea la prezent, redescoperirea vulnerabilității și a încrederii în valențele noastre umane și firești o sa ne aducă pe linia de plutire. Remarcabil curajul de a lăsa fereastra deschisă spre sufletul tau, călătorilor ce tangențial te cunosc în o totală altă ipostază. Îți propun și eu o carte, ce pe alocuri, se întoarce la esența, Brian Tracy – Change your thinking, Change your life.

Anastasia
Anastasia

Mulțumesc Andreea. Ma bucur foarte mult ca ai revenit!

Ionuț
Ionuț

Mulțumesc pentru aceste rânduri, atât de pure.

Stefan
Stefan

Sunt uneori momente sau perioade în care ne simțim covârșiți de tumultul din jurul nostru, poate chiar ajungem într-o situație de oboseală cronică. Foarte mulți pățim asta, cred că toți, cunosc aceste momente dificile. Ieșirea din astfel de situații de multe ori este grea, avem nevoie de ajutor sau poate subconștientul nostru ne aduce sau nu pe linia de plutire. Am citit undeva demult că subconștientul, pe cei mai mulți ne aduce la echilibru, ca așa ar fi fost programat aprioric. Mie, (și multor alții ), mi-a lipsit în aceasta vara episoadele din Vast&Curios. Nu numai că l-am găsit ca unul din cele mai bune podcasturi, dar în aceasta mare de mediocritate care ne înconjoară, de fiecare data când ascultam un episod, eram entuziasmat și descopeream ce oameni competenți și valoroși avem în țara, și cât de multe putem învăța, astfel fiecare episod radia o unda de speranță. Mulțumim ca ați revenit.

Andreea
Andreea

Draga Andreea, mi-au lipsit newsletter-urile tale. M-am intrebat si eu- ce se intampla oare cu Andreea? Si m-am gandit ca cel mai probabil nu e ceva de bine… Ma regasesc foarte mult in cuvintele tale (eu anul asta fac 40 de ani si am f multe intrebari inca fara raspuns). Anxietatea in sange o am si eu….imi da mereu tarcoale…dar am mai si invatat sa o stapanesc constient, cu ajutorul altora dar cel mai puterni ajutor raman eu…vocea mea interioara. Iti doresc multa sanatate si grija pentru tine. Dupa asa o lupta, incepe un nou drum…

Oana ManK
Oana ManK

Mulțumim, Andreea. Aici suntem

Maria
Maria

Cât de frumos și realist ai scris!! M-am regăsit în tot! Am fost antreprenor în domeniul insolvenței, iar după 15 de ani de muncă la propriul birou (ridicat de la 0, singură, fără relații, doar cu mintea și puterile mele, timp în care am închegat și o echipă faină), am simțit că pereții vieții mele mă strâng cumplit! Reușisem să ajung unde îmi dorisem, dar eram departe de a simți bucuria de a trăi! Eram un robot de plătit facturi, care își permitea 2 vacanțe pe an și, în care, primele 3 zile le petrecea dormind și recuperându-se din oboseala cronică. Am simțit că vreau să ies puțin din viața mea și am plecat 2 luni în Asia. Nu mi-a fost suficient, dar experiența m-a ajutat să fac un pas înainte pe drumul regăsirii, oricât de clișeistic ar suna asta (culmea e că nici măcar nu citisem ”Eat, pray, love” am mers acolo pentru natură). Acolo am început să scriu, ceea ce făcusem și în adolescență, o pasiune la care renunțasem de bună voie. M-am întors din Asia știind ce am de făcut: am închis biroul, am renunțat la domeniul juridic și am pornit pe drumul scriiturii și al călătoritului. Foarte, foarte greu la început, am trăit din banii puși deoparte de când lucram, dar am căutat iar și iar, am explorat mai ales interiorul. Când am făcut renunțarea eram deja în terapie. De atunci, multe s-au schimbat în mine, sunt la a doua carte publicată (ceva inedit în România, cu pisici, dar despre oameni, terapeutul care a vorbit despre ea la lansare a spus că este poveste terapeutică, ceva de care nu auzisem la vremea aceea!), fac jurnalism de călătorie și am îmbrățișat drumul psihologiei. Sper să nu consideri rândurile mele ca reclamă sau laudă, am simțit nevoia să spun deschis: ”Nu ești singura!” Știu că mai sunt oameni ca noi! Am aflat asta după ce m-am întors din Asia, Brad Florescu m-a întrebat dacă nu vreau să scriu un articol despre experiența mea de călătorie? Evident că mi s-a părut copilăresc articolul, pe cine ar fi putut interesa căutările mele? Am avut surpriza ca cititorii să îi blocheze site-ul lui Brad de 2 ori în 24h! Pentru că toate căutările de care scrisesem, nu erau doar ale mele!

Roxana
Roxana

Bine ai revenit Andreea, multa forta interioara sa continui!
Am dat search periodic in Inbox si Spam cautand noutati de la tine iar cand am primit noul newsletter am tresarit fericita si recunoscatoare. Sanatate multa!

Stefania Comanescu
Stefania Comanescu

Vestea buna este ca te intorci la conversatiile Vast&Curious, iar acest lucru inseamna ca ai reusit!
Ai reusit sa invingi criza de epuizare, starile prin care ai trecut si pe care ai avut curajul sa ni le povestesti si noua. A fost greu pentru ca ai jucat roluri mai bine ca un actor profesionist si ai muncit mult ca sa construiesti viata imaginii tale. Este de admirat ca te-ai prezentat asa cum esti tu cu adevarat, desteapta, sincera, fara nicio masca.
Ma bucur ca ai inceput sa te cunosti si ca ai devenit constienta de adevarata ta valoare. Esti minunata!

Madalina
Madalina

Am citit. M-am simțit, încă puțin, salvata. Mulțumesc.

Hadrian
Hadrian

Am citit gandurile scrise de tine in zilele in care le-ai publicat. Apoi, le-am re-citit azi, indrumat de discutia cu Aneta Bogdan. Felicitari pentru curaj, asumare, re-inventare. In multe momente, am trait aceleasi stari. Am gasit si eu, tot dupa implinirea frumoasei varste mentionate de tine, calea spre a fi autentic in ceea ce fac, in ceea ce am inceput practic sa fac de anul trecut incoace si.. in ce voi face mai departe. Keep walking, cum spune o cunoscuta reclama!

Alexandra
Alexandra

fix asa ma simt de cateva luni si e din ce in ce mai rau. efectiv ma trezesc ori greu, ori cu anxietate in fiecare zi pentru ca nu vad nici un sens in nimic. inainte aveam motivatie, dar m-a parasit si aia. efectiv mi se rupe si nu stiu cum sa o scot la capat. nu am fost niciodata pasionata de jobul meu, dar am gasit lucruri care sa imi placa dupa ce aproape am luat-o razna cu cautarea unei ocupatii meaningful (pe care nu am gasit-o desi am cautat ani de zile si m-am simtit ca o impostoare). n-am ajuns la nici o concluzie, stiu doar ca nu mai vreau sa mai socializez si dezbat nimic cu nimeni, ci doar sa stau eu cu mine, sa citesc si cam atat. sper sa fie bine din nou la un moment dat si sa nu fie asa toata viata, o letargie si un sictir fara un punct de stabilitate, ar fi pacat.

Elena Cernatescu
Elena Cernatescu

Multumesc ca ai impartasit aceste trairi cu noi!

Munteanu Delia
Munteanu Delia

Foarte frumos. Tocmai sunt intr-o criza asemanatoare si cu sentimentul ca nu exista the way out…
Ma intristez usor. Mi-e dor de rasul meu si veselia cu care imi faceam treaba, jobul si cum cautam prezenta oamenilor.
Munca si stradania m-au adus aici si simt cum doar stradania mea cu mine insami ma poate scoate din acest abis. Dar ce faci cand esti atat de obosit ca nu mai vezi in interiorul tau; asadar doar stradania, tot ea…?
E linistitor sa stiu ca nu o patesc doar eu, asta pentru validarea mea personala ca nu sunt prea slaba sau prea sensibila sau prea vulenrabila, ci pentru ca se intampla celor care se straduiesc, iubesc, patimesc :o)
Ganduri bune!