Cum m-am lasat de fumat

Am fost ceea ce se numeste o fumatoare profesionista. Timp de 23 de ani, am fumat un pachet pe zi. In serile cu prieteni si o discutie interesanta, mult mai mult decat atat.

Acum cateva luni, mi-am dat seama ca m-am plictisit. Acelasi lucru, de atatia ani. Aceeasi conversatie despre cum am sa  las, candva, dar nu acum, pentru ca  mie imi place, de fapt, sa fumez. Ma plictisisem si incepuse sa ma enerveze prezenta tigarilor in fiecare moment din viata mea, in mirosul din haine, din casa, din masina. Pus si simplu, ma saturasem.

Pe de alta parte, gandul de a suferi saptamani in sir, de a imi pune vointa la incercare, de a mesteca tone de guma, rontai pungi intregi de seminte, ma ingrozea. Conform principiului: am prea multe pe cap ca sa ma chinui si cu lasatul de fumat, nu am incercat niciodata.

Ei bine, am facut-o saptamana trecuta. M-am lasat de fumat. Contrar intelepciunii populare, nu e nici urma de vointa de fier, de strans din dinti si nu e de umplut niciun gol lasat de tigari. Pur si simplu, nu imi mai sunt necesare. Nu am nicio problema sa stau in preajma fumatorilor, imi place mirosul de fum, sunt ok cu orice ambient.

Mi-a fost foarte greu sa cred, dar iata alte „efecte secundare”: am mai mult timp, sunt mai eficienta si mi-e mai usor sa ma concentrez. Dorm mult mai bine.

Metoda este extrem de simpla, dureaza 6 ore si asta-i tot. Nu am citit niciodata cartea si nu am ascultat audiobook-ul lui Allen Carr. Dar m-am dus la curs.  Daca am calculat bine, cred ca sunt al 10-lea aboslvent din Romania 🙂

Cred ca cel mai important lucru este sa vrei pe bune sa scoti tigarile din viata ta. In rest, nu sunt decat cateva instructiuni de respectat. Asa m-am lasat de fumat.

Nu cred ca oamenii pot fi convinsi sau motivati sa faca diverse lucruri. Cred doar in acele lucruri care se intampla pentru ca vrem noi. Asa ca nu intentionez sa conving pe nimeni de nimic. Impartasesc, in acest post, o informatie – franciza exista in Romania. Daca foloseste cuiva, ma bucur.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Adrian Recent comment authors
Adrian

Buna, si eu m-am lasat de vreo cinci ani.