Drumul de la Topoloveni la Bruxelles

Iata o stire: Magiunul de Topoloveni este primul produs romanesc care obtine indicatie geografica protejata. Magiunul fabricat de Bibiana Stanciulov este singurul romanesc si unul dintre cele cateva sute europene care au un pasaport global de acest fel.

Compania care il produce este furnizor al Casei Regale a Romaniei si, totusi, multi dintre potentialii clienti intreaba daca pot avea incredere in magiunul produs la Topoloveni. Bibiana Stanciulov este un fost sociolog care a lucrat in media si, in afaceri, are o strategie simpla: sa puna produsul sau pe harta globala.

Povestea acestui succes este fascinanta pentru ca este aproape neverosimil de simpla si de corecta. Dar este, in acelasi timp, un exemplu de viziune, leadership si munca sustinuta. Am vorbit despre Magiunul de Topolveni pentru  antreprenori din zona rurala (la Conferintele Rural Antreprenor, organizate de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri), cu speranta ca multi oameni care traiesc in zone care par ca nu ofera oportunitati vor gasi ceva care sa ii inspire. Am cunoscut-o pe Bibiana Stanciulov si cred sincer ca exista multi lideri si antreprenori care au povesti similare. Doar ca nu sunt cunoscuti.

Probabil ca ideea ca noi, ca romani, putem avea succes e inca destul de greu de inghitit. Pentru ca asta ar insemna sa renuntam sa ne consideram mai „altfel” si sa incepem sa construim ceea ce dorim.

avatar