De ce blog, de ce eu, de ce Playground?

Numele s-a nascut intr-o discutie Sebastian, un foarte bun prieten, care crede in valorile antreprenoriatului si are o minte foarte creativa. Ii multumesc pentru ideea inspirata de a alege “Playground” ca nume.
Acesta este un spatiu al ideilor despre leadership si antreprenoriat. Nu are pretentii academice si nici educative. Nu are pretentia ca detine raspunsurile si ca stie lucruri nebanuite. Este un spatiu de experimentare pentru oameni care cred in idei, actiune, solutii, curaj, pasiune si implicare.
De ce playground?
In primul rand, pentru ca, aici, este un teren pentru actiune. Multi oameni comenteaza de pe margine ceea ce se intampla si putini isi asuma riscul de a intra in teren si a prelua initiativa. Jocurile nu se castiga niciodata in tribune, ci in teren.
In al doilea rand, pentru ca este un teren al ideilor. Nu stiu ce va functiona si ce nu, nu stiu care sunt cu adevarat preocuparile oamenilor si ce ii va face sa raspunda. Dar mi-am propus sa aflu si sa creez un spatiu in care oameni diversi sa vina cu ideile lor diverse.
In al treilea rand, pentru ca percepem liderii si antreprenorii ca pe niste personaje extrem de serioase (pana la rigiditate, cateodata), oarecum incrancenate si infipte in propriile lor preocupari si convingeri. Nu este asa aproape niciodata. Multi sunt oameni fermecatori, care apreciaza o provocare adevarata si stiu cum arata esecul. Dar, de cele mai multe ori, sunt jucatori veritabili. Am sa incerc sa vorbesc cu cat mai multi si sa le dau posibilitatea de a vorbi despre ei altfel decat in cifre de afaceri si cote de piata.
Apoi, pentru ca am decis, dupa 18 de presa (mai ales de business) sa devin antreprenor. Acest spatiu va fi, inclusiv pentru mine, terenul pentru un nou joc. Cred ca este unul dintre cele mai bune momente pentru antreprenoriat. Nu usor, dar foarte potrivit.
Intr-un fel, in intregul peisaj de afaceri, regulile jocului se schimba. Si este, cred, fascinant, sa fii martorul unei reasezari de o asemenea amploare. Ce loc mai bun poate exista decat terenul insusi, pentru a lua parte la aceste schimbari?

avatar