vizitează și ANDREEA ROȘCA PLAYGROUND sau ANDREEA ROȘCA FACEBOOK

Radu Savopol a fondat 5ToGo în 2015, aproape întâmplător. Trei ani mai târziu, deține cel mai mare lanț de cafenele din România, un sistem cu 90 de francize în 15 orașe. A fost desemnat ”cel mai cool brand”, ”best new entry”, ”best cafe” sau ”best startup idea”. Dincolo de ”cool” și ”best”, Radu e un antreprenor care a luat-o de la capăt după mai mult de un deceniu de făcut altceva și a trecut prin toate ”chinurile facerii”: momente când a vrut să renunțe, travaliul complicat al creșterii rapide, drame personale suprapuse cu cele din business. Cu 5ToGo au crescut o serie întreagă de antreprenori români, de la absolvenți de liceu, la producători de biscuiți. 

5ToGo este o poveste creionată la o masă în piața Lahovari, într-un pub. Pur și simplu s-au legat multe lucruri. Cred că atunci când e să fie, este și când e trenul bun, ăla e. Dar, pe de altă parte, trebuie să te urci mereu în tren, că nu știi care e cel bun. Dacă nu te urci, nu te duce nicăieri.

Radu Savopol

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

Radu Savopol, 5ToGo. Cele mai bune momente

mai multe pe

RADU SAVOPOL, 5TOGO. POVESTEA NEȘTIUTĂ A UNUI BRAND-FENOMEN ȘI PRINCIPIILE CARE STAU LA BAZĂ

CITEȘTE MAI MULT PE BLOG

Am trăit într-o lume boemă. Cred că mi-a deschis apetitul pentru frumos, pentru artă, pentru lucruri mai deosebite sau lucruri făcute altfel. Chiar dacă sunt lucruri normale, am învățat să le tratez altfel.

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

(A fost un) experiment. Nici denumire n-avea. Se numea ceva de genul ABC… Țin minte și acum, era decembrie și stăteam cu niște prieteni la pub-ul din București. Le-am zis ”uite, am discutat, ar fi totul 5 lei”. Și am desenat acolo, pe loc, logo 5ToGo, pe un șervețel.

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

Acum căutăm oameni care să fie implicați în business 100%. Ideal, să muncească ei, familia. El, soț, soție… Dar dacă nu, să se implice, chiar dacă au o locație și un angajat sau doi, să fie acolo minim 6 ore în primele 6 luni, un an de zile.

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

Acum, când am perioade în care sunt un pic defocusat sau când nu găsesc răspuns, mă gândesc la pasajul ăsta – ”sărăcia e mama inovației” – și mă repoziționează instantaneu. Mă face să gândesc mult mai alert, mă face să inventez, mă face să inovez. Și îmi dă poftă.

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

După ce am deschis, mi-am dat seama ce înseamnă ca un om să se ocupe de businessul lui zi de zi, oră de oră. Cafeneaua ei mergea mai bine decât locațiile mele. Și atunci mi-am dat seama că asta e cheia.

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

Matei avea banii de mașină și a ales să își cumpere franciză 5ToGo, în 2015. Da. Deci mare lucru… și un băiat deosebit care chiar am o relație deosebită cu el. Cred că spre sfârșit de 2015 am început o colaborare cu un domn care a luat patru francize… Are trei copii, dar a luat patru francize. Una și-a făcut-o pentru el. Fiecare copil are franciza lui. Bianca, Mihai și Andra. Bianca e acum în echipa noastră operațională. Să ai o franciză e o școală destul de bună. Și nu sunt singurii. La Brașov, la fel. La piața Vitan, la fel: Cristi a luat fetei…

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

APOLLO111 • 23 Apr 2024

MIHAI PANFIL
Creează lumea în care vrei să trăiești

Rezervă un loc în sală
Join the tribe of curious. sau