vizitează și ANDREEA ROȘCA PLAYGROUND sau ANDREEA ROȘCA FACEBOOK

Lucian a făcut primii bani la 12 ani. A fondat prima companie la 20 și a vândut-o la 27. Azi, cu SelfPay, procesează tranzacții de un miliard de euro. În plus, e CEO la o multinațională. Deciziile și alegerile îi sunt conduse de valori și obiective de viață, nu de business.

”Am învățat că trebuie să fiu mult mai agil. Eram aproape să pierdem tot pentru că nu am luat deciziile la timp. Am amânat decizia de a reduce costurile, de a reduce echipa, în așteptarea că vă trece criza. N-am înțeles ce greu și grav va fi.”

Lucian Butnaru

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

Lucian Butnaru. Să decizi ce-i important în viață

mai multe pe

Lucian Butnaru. Cum alegi ce-i important în viață

CITEȘTE MAI MULT PE BLOG PE BLOG

”S-ar putea să sfârșești prin a salva ceva cu un preț mult prea mare financiar, de timp, de efort sau emoțional. Există mulți antreprenori care nu renunță din motive care țin de ego, nu de strategie. De atașament. Pentru că țin foarte mult la un business, împing momentul și tot încearcă, deși financiar decizia e greșită.”

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

”Eu nu cred că poți să ai un business și să nu îți pese de situația personală și familială a angajaților tăi. Ședințele noastre încep cu exerciții de spart gheața care sunt adesea întrebări personale și despre familie. Nu poți să fii concentrat pe business dacă ai o problemă, dacă tatăl tău are o problemă de sănătate. Dacă nu te poți nici măcar deschide pe subiecte personale, e foarte dificil.”

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

”Dacă te uiți în perspectivă la lucruri, nu cred că doar business-ul contează în viață. Ok, egoul te ajută poate să fii un om mai de succes ca antreprenor, să ai reușite mai mari, și mai mari, și mai mari. Dar devii dezechilibrat pe toate celelalte planuri. O să faci planuri doar din perspectiva a ceea ce cred alții despre tine. Contează mai mult părerea altora și imaginea ta decât ceea ce tu cu adevărat simți sau ești sau vrei să fii.”

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

”Petreceam mult prea mult timp în business și prea puțin timp alături de familie și am decis strategic să ies din partea executivă. Mi-am dat seama că într-un startup petreci mult mai mult timp decât ți-ai putea dori și renunți la familie. Băiatul meu avea 2 ani atunci și am decis că trebuie mai mult timp pentru el. Asta înțeleg eu prin a renunța strategic.”

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

”Îmi întreb mereu colegii dacă le place ce fac. Dacă nu vă place, schimbați job-ul. Mergeți în companii care au valorile aliniate cu valorile voastre. Într-o companie stăm pentru că valorile noastre sunt aliniate cu valorile celui pentru care lucrăm. Dacă eu lucrez pentru tine și ție îți place să micromanage și să controlezi tot și mie îmi place să am libertate, ar trebui să schimb job-ul”.

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

”Orice lucru pe care îl deții îți cere timp. Iar timpul este o resursă pe care nu o poți crea, deci trebuie să îl eliberezi din alte lucruri. Barca și avionul, la fel ca o casă de vacanță la mare, consumă două resurse neregenerabile: timp și atenție. Orice bun cere timp să îl ții în stare de funcționare. Aveam prea multe lucruri. Am scăpat de tot ce puteam. Viața mea e mult mai bună acum. Sunt liber să fac alegeri mai bune pentru timpul meu.”

*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui

APOLLO111 • 28 Mai 2024

DIANA VASILE
Cum să ai o viață mai bună

Rezervă un loc în sală
Join the tribe of curious. sau