Fondatorul grupului City Grill este astăzi cel mai mare proprietar român de restaurante. A intrat în business în 1990, ca proprietar de tarabă, dar i-a luat 15 ani să-și găsească adevărata vocație. Se află în primii zece cei mai admirați antreprenori.
Urmărește o conversație cu Dragoș Petrescu despre valoarea eșecurilor, cum construiești o echipă câștigătoare și ce este important în viață.
Ceea ce va impacta cu adevărat industria noastră – și obiceiul de a ieși în restaurante – e legat de aceste schimbări [din tehnologie]. Uber revoluționează complet industria transportului și a logisticii și asta va afecta foarte serios și industria de restaurante.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui
Mc Donald’s mi-a zis ”nu ai vrea tu să începi programul de franciză?” Și programul de franciză arăta cam așa: 10 ore și jumătate pe zi, neplătite. Jumătate de oră pauză de masă, două ore de studiu și opt ore de muncă în restaurant. […] Însemna spălat pe jos și ture de noapte și toalete la greu. Nu era nicio scuză. A meritat fiecare secundă.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui
[La Caru cu Bere] a trebuit totul ras până la temelie și reconstruit. Ori, reconstrucția asta nu mai era o joacă și era o investiție considerabilă, de vreun milion jumate de euro, pe care nu îi aveam. A trebuit să fiu foarte inventiv și să pun la bătaie riscul mai multor parteneri.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui
Astăzi, suntem printre primii pe zona asta de servire la masă; și întotdeauna ne întrebăm dacă vom mai fi la fel și peste un an. Sau peste doi? Și întotdeauna pornim de la premisa că nu vom mai fi, decât dacă reușim să facem ceva special ca să fim.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui
Am două principii care mă ghidează. Unul este că nimic nu e imposibil, și sper că mă definește. Și, doi, angajează caracter și antrenează abilitățile. Cred foarte tare în povestea asta. Cred că ăsta e criteriul de bază al succesului nostru.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui
[La început] nu aveam un vis precis, voiam doar să profit de oportunitate. Mă bucuram de micii pași pe care îi bifam, mai degrabă decât să am un plan global de a ajunge eu știu ce rețea de retail pe undeva, printr-un mall. Merge o tarabă? Hai să o aduc și pe a doua. Hai să o aduc și pe a treia, să am o creștere solidă.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui
În primul rând, nu aveam nimic de pierdut. Câteodată, e bine să fii cu spatele la zid. Ce poți să pierzi? Trebuie să te zbați să obții ce îți dorești. Mai mult decât un ”nu”, nu ai nimic de pierdut. Și atunci, întotdeauna, în orice nu am căutat și portița către un ”da” ascuns în orice ”nu”.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui
Dacă ai veni la mine și ai spune că vrei să investești în industria de restaurante, ți-aș spune ca nu cumva să te gândești la asta. Pentru că este cea mai ușoară metodă de a pierde banii pe care poți să o găsești. Dacă vrei să intri în ea, trebuie să iubești foarte tare să stai de vorbă cu oamenii, să stai între oameni.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui
Această cultură de a accepta că nu suntem buni și că oricând putem fi detronați de oricine altcineva, ne face să ne schimbăm, sper eu. An de an.
*selecteaza textul pe care doresti sa il distribui