Nu sunt mulți oamenii care au capacitatea de a aparține armonios mai multor lumi, care au răbarea, curiozitatea și empatia de a fi profesori, investitori, mentori și parteneri pentru o întreagă generație de antreprenori.
Sergiu Neguț e unul dintre ei. Am avut o super-interesantă (și plină de umor, precum veți vedea) conversație acum ceva timp despre cum îți găsești o menire, cum construiești un business solid, cum înțelegi la ce ești bun, de ce să continui să cauți locul în care poți să aduci valoare și cum să nu-ți pierzi umorul. O găsiți aici.
Dar, în aceste trei secvențe, Sergiu vorbește despre trei subiecte în egală măsură importante:
- Cel mai important sfat pe care l-ar da unui antreprenor. „Ia-ți un mentor”
Sergiu Neguț. Cel mai important sfat
In aceasta secventa, Sergiu Neguț, business angel, vorbeste despre care e cel mai important lucru daca ai, sau planuiesti, un startup. Si care este pacatul c…
- Despărțirea de o companie și viața pe cont propriu vin sigur cu o criză de identitate.
Sergiu Neguț. Toți trecem printr-o criză de identitate
Sergiu Neguț e azi unul dintre cei mai cunoscuți investitori în afaceri mici și medii din România. Dar, acum câțiva ani, despărțirea de viața de companie a f…
- Există o condiție fără de care nu poți avea succes: să-ți iubești clienții
Sergiu Neguț. Dacă nu-ți iubești clientul n-ai șanse
Ca business angel, Sergiu Neguț vede zilnic antreprenori de toate felurile. Lucrează cu mulți. Investește în câțiva. Fără empatie și iubire (da, chiar folose…
_____________________________
- Dacă v-au plăcut aceste secvențe, cu siguranță veți găsi lucruri de învățat de la Simona Baciu, fondatorul Transylvania College, în aceste secvențe video (playlist).
- Nu ne spune nimeni că, dincolo de tehnică și teorie, antreprenorii care reușesc, reușesc pentru că le pasă. Nu pentru că aplică o teorie de business, ci pentru că au un fel de a gândi și de a rămâne conectați cu propriul lor business. Dacă aveți o idee pe care ați vrea să o aduceți la viață și vreți să aflați cum, dacă merită și cu ce risc, vă aștept la programul Effectuation din 29 și 30 septembrie.
- Mai multe despre de ce antreprenorii buni își iubesc clienții și cum rămân conectați cu realitatea, în acest post: Cel mai simplu secret.
Sa iti iubesti clientii atat de muuuult, incat sa NU ii faci DEPENDENTI de tine. Asta este provocarea, sa ii aduci la nivelul urmator, ca sa se descurce singuri dupa inchiderea proiectului…Nu ma intrebati ce ma inspira sa scriu asta. Foarte rar trimit comentarii.
Exista si posibilitatea de a-i face dependenti de tine? Adica, dependata asta se naste din iubirea pentru client? Nu exista riscul ca iubirea asta sa se transforme intr-o cocoloseala si atunci clientul sa profite?
Cred ca sunt doua situatii complet diferite: in consultanta, unde ideea dependenta poate exista ca un minus, cateodata, in sensul in care clientul nu deprinde competentele sau know how-ul de baza. Si intr-un business cu un numar mare de clienti, care vinde un produs/serviciu mai de masa, unde povestea cu dependenta inseamna vanzare repetata. Dar ideea cu iubirea e, pana la urma, un interes autentic de a rezolva o problema reala si importanta. Din punctul in care valoarea tinde catre zero si clientul nu mai plateste pentru plusul respectiv, da, ar putea arata ca o cocoloseala.