Minunata poveste a Oanei Parvan

Cea mai mare parte a timpului, vorbim despre obstacole si ce ne impiedica sa reusim. Din cand in cand, in drumul nostru apar povesti despre oameni care  nu se lasa, exemple si modele pe care mi-as dori sa le vad impartasite, studiate, multiplicate.

Oana Parvan are 28 de ani si traieste intr-un sat, in zona Mehedinti. A absolvit o facutate economica, dar a ales sa cante intr-un cor, pentru ca este pasionata de arta populara si traditii. Un timp, a fost fericita sa faca, zilnic, un drum de cateva ore pentru a ajunge in Drobeta, la servici. Cand si-a pierdut slujba, a inceput sa-si coasa un costum, ca „medicament” impotriva depresiei.

Astazi, are o mica afacere si coase cele mai frumoasa costume pe care le-am vazut pana acum. Si-a pus casa garantie la banca si a avut de infruntat scepticismul familiei. Toate i s-au intamplat in ultimul  moment, probabil datorita credintei nestramutate in succes. Banca i-a acceptat dosarul in ultima zi, pentru ca a refuzat sa plece acasa cu un refuz. A achitat in ultimul moment factura pentru primele materiale – si era vorba de doar 6.000 de lei.

Este continuu uimita sa intalneasca in jurul ei oameni care ii explica cum nu va avea niciun sprijin de la Guvern si cat de dificila e calea spre succes. Le spune oamenilor ca nu e important sa ai multi bani ca sa incepi o afacere, ca important este sa fii pasionat… Are aceasta idee in cap – sa readuca arta populara in strada.

Nu am nicio contributie la povestea Oanei. Nici macar la descoperirea ei. Dar m-a impresionat prin tenacitate, atitudinea fata de esec si lipsa de floricele si drama din jurul ei. Singura mea contribuitie este la scrierea povestii. Vesiunea initiala apartine Luminitei Popescu, consultant si om pasionat de oameni.

Mi-ar placea sa existe mii de astfel de povesti. Sunt sigura ca ele sunt undeva, asteptand sa fie spuse.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ankladyl Recent comment authors
ankladyl

Minunat spus!
Doresc sa pot lua legatura cu ea, pt a-i vedea creatiile, din care detin si eu 3 bucati si de aceea inca mai vreau sa achizitionez.
Mult succes!