Cea mai buna carte de leadership pe care am citit-o

Adevaratii lideri au tot timpul in minte destinatia, dar se concentreaza asupra drumului. Iata unul dintre lucrurile pe care le veti citi in aproape toate cartile si le veti auzi de la aproape toti liderii.
Sir Ernest Shackelton este considerat unul dintre cei mai mari lideri ai tuturor timpurilor. Unul dintre exploratorii putin cunoscuti ai Antarcticii, la inceputul secolului trecut, a ramas in istorie pentru un esec de mari dimensiuni: expeditia Endurance din 1914 nu a ajuns niciodata in Antartica. Vasul a fost strivit de gheturi inainte de a atinge destinatia. Shackelton nu a condus niciodata mai mult de 27 de oameni si nu a atins aproape niciunul dintre obiectivele pe care si le-a stabilit. Totusi, aproape 100 de ani mai tarziu, metodele sale de recrutare, de alcatuire a unei echipe de top, de management si organizare si capacitatea sa de a inspira oamenii raman lectii extrem de valoroase si de valabile.
Cartea “Shackelton’s Way” , scrisa acum mai bine de 10 ani, de catre Stephanie Capprell, jurnalista la Wall Stret Journal, si Alexandra Shackelton, nepoata exploratorului este una dintre cele mai bune carti de leadership pe care le-am citit vreodata. Este povestea unui echipaj de 28 de oameni, prins intre gheturile Polului Sud in timpul iernii, care reuseste sa se intoarca, dupa doi ani, in Anglia, fara o singura zgarietura. Felul in care Shackelton a pus pe primul loc siguranta si confortul oamenilor, hotararea si curajul cu care i-a condus in cea mai cumplita calatorie posibila si felul in care i-a organizat si le-a tinut moralul sus sunt lectii care au inspirat, de lungul timpului, sefi ai Marinei americane si comandanti de echipaje ale NASA.

avatar